Майстри атмосфери: храми тиші та миру / музика Хіросі Йосімури

Хіроші Йошімура, батько японського середовища, був людиною, вишуканою всіляко

Музика, натхненна космосом. Музика, натхненна водою. У плаваючому. Не думаючи. У красі речей, які падають. Сцени у вікнах. Інтер'єрні сцени Сяюче небуття, шунята та негативна онтологія Кіото. Філософія споглядання та меланхолії. Час, який проходить. Музика, яка терпить. Музика Хіросі Йошімури - один з великих творів в історії навколишнього середовища, яскравий внесок у споглядальне життя.

Йохімура вважається піонером атмосфери в Японії, одній із країн, де більше тяги здобув цей музичний струм, який включає електронну музику до певних аспектів, які раніше були пов'язані з культурологічною чи класичною музикою, щоб створити новий популярний, меланхолічний та споглядальний жанр . Йосімура, який помер у 60 років від раку, в 2003 році прийняв такі впливи, як Брайан Ено та Ерік Саті, і створив власні безшумні пейзажі, сповнені ніжних мелодій та природних звуків, іноді порушених електронними частотами, які підказують ангельські присутність.

Йосимура був не лише чудовим "екологом"; Він був видатним візуальним та концептуальним художником та академіком у різних університетах. Його музика розкриває цю культуру, розвиток не лише музичної тематики, але ідей та питань, які відкривають простір для нових перспектив. Мінімальні джунглі, де кожна тварина є частиною досконалої і тонкої симфонії, що призводить до споглядання чогось позачасового.

Коли він створив « Музику для дев’яти листівки», один із його класичних альбомів, Йошімура написав: «Я буду щасливий, якщо, коли вам сподобається цей альбом, навколишня сцена буде розглядатися в тонко іншому світлі». Певна музика відкриває світ у новому світлі.

Дискографія:

Музика для дев'яти листівок (1982)
Пірс і Лофт (1983)
A ・ I ・ R (Air In Resort) (1984)
Зелений (1986)
Soundscape 1: Surround (1986)
Tic け さ の 本 (Статичний) (1986)
Флора (1987)
Мокра земля (1993)
Face Music (1994)
Тихий ліс (ク ワ イ エ ッ ト ・ フ ォ レ ス ト) (1998)
Чотири листівки (2004)
Soft Wave для автоматичної музичної коробки (2005)

З цієї ж серії читайте:

Майстри обстановки : Гарольд Будд

Майстри атмосфери : Брайан Ено та музика нескінченності